maandag 2 januari 2012

OKSV krijgt ideële reclame op jassen

Door Bert van der Linden

OVERLANGEL - Behalve voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Family Service Association Ethiopia (FSA), is Jeroen Ermers uit Overlangel ook lid en leider van de plaatselijke voetbalvereniging OKSV.

FSA opereert internationaal; OKSV is de trots van sportminnend Overlangel, Neerloon en Keent. Toch is hij erin geslaagd een verband te leggen tussen deze twee organisaties: "We hebben bij OKSV een bloeiende supportersvereniging met ongeveer honderd leden. Omdat de leiders van zowel juniorenteams als van de senioren, toe waren aan nieuwe jassen heeft de supportersclub aangegeven een derde deel van de aanschafprijs te sponsoren. Met als tegenprestatie het vermelden van de naam op de achterkant. Tweederde deel van de aanschaf is toegezegd door een bestuurslid van de supportersclub, Paul van de Burgt, die een eigen bedrijf heeft maar het niet nodig vond om daarvoor een reclame uiting op de jassen te krijgen. Hij opperde om, net als het grote FC Barcelona, wat te doen aan de naamsbekendheid van een goed doel. Uiteraard kwam ik met mijn FSA Ethiopia op de proppen. Dat werd algemeen toegejuicht. Dus wordt de voorkant bedrukt met het logo van FSA," aldus Ermers.

Hij heeft niet de illusie dat daarmee de landelijke bekendheid van zijn stichting met sprongen vooruit gaat. "FSA richt zich kort gezegd op emancipatie en bewustwording van vrouwen in Ethiopië. Vooral in de hoofdstad Addis Abeba is de stichting heel actief. In Nederland zijn we in de fase van ontwikkelen van presentatiematerialen. Verder willen we proberen om scholen aan de stichting te binden, sponsorlopen te organiseren en structurele inkomsten te genereren. Voor OKSV is het is een andere vorm van zich profileren. Het gaat er om dat je als club goodwill kweekt en iets uitstraalt. En elke euro die het opbrengt is meegenomen," aldus OKSV- er Jeroen Ermers.

De jassen zullen worden gepresenteerd in de Petjesbar tijdens de contactavond die jaarlijks in de week na kerstmis plaatsvindt.

Bron: Brabants Dagblad

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/oss/9972380/OKSV-krijgt-ideele-reclame-op-jassen.ece

Geen opmerkingen:

Een reactie posten